2012-10-13, Nelayme
Abortas - tai paprasta.. - Užmušti ir pašalinti savo vaiką
7

komentarai (4)

Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4359 d.
#1 Pritariu. Kol embrionui nepradėjo vystytis smegenys, kurios suvokia skausmą, ir kurios daro žmogų žmogumi, tol embrionas tėra mėsos gabalas, niekuo nesiskiriantis nuo kokio inksto ar žarnos. IMO, iki to laiko abortus turėtų būti galima daryt. Vėliau - ne.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4359 d.
#1 Teisingai... Žmonės prisižiūri tokių nesąmonių ir atmeta teigiamas aborto puses, kurios gerokai nusveria neigiamas. Baisiausias dalykas, kuris gali nutikti aborto metu, tai neva būsimos motinos patiriamas stresas, kuris nekontroliuojamas gali virsti į depresiją. Tačiau, jei moteris gauna moralinę paramą, to galima nesunkiai išvengti, tik nereikia apsileisti. Be to, pastebėjau dar vieną aborto priešininkų siauro mąstymo bruožą - jie atmeta tokius dalykus, kaip išprievartavimas, nesugebėjimas vaikui užtikrinti kokybiško gyvenimo, pavojus sveikatai, gyventojų skaičiaus kontrolė ir t.t. (dažniausias atsakymas - "nu gal tokiais atvejais ir galima"). Lieka tas siauras tarpelis, kada abortui galima prilipdyti nemoralumo etiketę, ir jame atsiranda tokie dalykai, kaip "savo vaiko nužudymas", kuris pateiktas viršuje. Prieš rėkaujant apie abortus gal reikėtų jais pasidomėti... ir atsirinkti ne tik patinkančius faktus.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4359 d.
per pirmąjį trimestrą*
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4359 d.
Nelabai suprantu, kur čia geras argumentas prieš abortus? Apeliacija į tai, kad šlykštu? O, tarkim, širdies persodinimo operacija ar maloni akiai?
Neva nužudomas "vaikas"? Paveiksliuke parodytas abortas daromas vos ne 6-ą mėnesį, pagal amerikoniškus duomenis dauguma abortų (88-92%) atliekami per pirmąjį semestrą. Be abejo, dėl to, iki kada galima darytis abortą galima diskutuoti. Pavyzdžiui, labai abejoju, ar yra manančių, jog likus savaitei iki gimdymo turėtų būti galimybė nutraukti nėštumą. Tačiau lyginti ląstelių rinkinuką su vaiku, gebančiu jausti, pažinti aplinką, išgyventi, tiesiogiai nepriklausant nuo svetimo kūno, judėti, užmegzti santykius, svajoti, įsivaizduoti, formuoti mintis ir pan. mažumėlę absurdiška.

Naujausi demotyvatoriai

Daugiau