2011-04-06, Gaddafi
Dievas - Daug kalba, mažai daro
54

komentarai (72)

Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 3085 d.
Tas kas tiki dievu noriu paklausti ar yra alachas? Juo irgi nemazai kas tiki ;) o as kartais savim nepasitikiu kokiu dar dievu tiketi. ;)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4446 d.
#52 Hipotezė, nepagrįsta? Pagrindinis skirtumas tarp krikščionybės (ar bet kokios kitos religijos) ir mokslo yra tas, kad mokslas tobulėja: keliamos hipotezės, vykdomi stebėjimai, atliekami bandymai, ieškoma pagrįstų įrodymų iš patikimų šaltinių, vienos hipotezės atkrenta kaip klaidingos, kitos tampa pagrįstais faktais. O religija iškart turi visus atsakymus, kuriuos ima iš knygos, parašytos prieš 2000 metų, verstos, taisytos, perrašytos šimtus kartų, prieštaraujančios pačiai sau, ir anot krikščionių visiškai autentiškos "originalui". Kristus yra paminėtas kituose istoriniuose šaltiniuose, neturinčiuose nieko bendro su biblija, bet apie žmogų, neva mokėjusį vaikščioti vandens paviršiumi ir iš vandens išburti vyną turėtų būti aprašyta kur kas daugiau. Gi ne kasdien pasitaiko tokių stebukladarių. O atsakymas slypi pačioj biblijoj - anot išlikusių senesnių egzempliorių, ten parašyta "žengė šalia vandens", o ne "žengė ant vandens". Iki automatinio spausdinimo sukūrimo knygas, tarp jų ir bibliją, perrašinėjo vienuoliai, kurie irgi buvo žmonės, darė klaidas. Todėl šiais laikais tikėti biblijos autentiškumu yra tiesiog kvaila. Dabar apie tavo įrodymą - tu siūlai pačiam išbandyti būdą, visiškai priklausantį nuo nuomonės šiuo klausimu ir psichologinio nusistatymo, bei priežasties-pasėkmės ryšio suvokimo. Priminė man vieną atvejį, kai kaimynas papasakojo, kad pasimeldęs įveikė keletą problemų, ir pareiškė, kad tai yra jo nepaneigiamas dievo egzistavimo įrodymas. Malda juk yra kaip mantra - ji ramina nervus, mažina įtampą, padeda susikaupti. Toks poveikis neretai prilyginamas kažkokiai aukštesniajai galiai, nors tai tėra žmogaus psichikos pokštas. Ir tuo tiki milijonai žmonių... Jei bent kiek suprastum, kaip veikia masinės žiniasklaidos priemonės ir reklamos, suprastum, kad žmonių masės yra kvailos ir posakis "negalima neigti to, kuo tiki milijonai žmonių" yra tiesiog absurdiškas. Tas pats yra ir su pop muzika - ten kokybės nėra, nes ji sukurta specialiai masėms pritraukti ir uždirbti pinigus. Dar vienas dalykas, kuriuo religija yra itin žalinga, yra kišimasis į pasaulietinę valdžią ir kultūrą. Žinoma, yra nuostabių meno kūrinių, įkvėptų religijos, pvz. Šuberto "Ave Maria", tačiau kai kokie nors kaimo bažnyčios atstovai bando uždrausti koncertą, parodą ar kitą renginį vien dėl to, kad pavadinime yra žodis, susijęs su jų tikėjimu ("Velnio Akmuo"), tai suvoki, kad religija žlunga ir bando iš paskutiniųjų kabintis valdžios. Gerai, kad bažnyčia Lietuvoje neturi tokios didelės politinės įtakos kaip Vakaruose. Ir kai kitą kartą bandysi įrodyti dievo egzistavimą, pasiūlyk labiau pagrįstą metodą, nes tai, ką tu laikai viešpaties pagalba, tėra tavo nusistatymas ir psichologinis maldos padarinys. Būtų šaunu, jei religija tuo ir užsibaigtu, nes tokia ir yra pagrindinė idėja, tačiau kai kokia nors davatka pradeda aiškinti, kad aš kažkur degsiu amžinai vien dėl to, kad netikiu į jos įsivaizduojamą draugą, tai tik parodo, kaip religija lengvai gali pereiti į fanatizmą.
P.S. Beje, moralės standartai neina iš religijos - religija juos perėmė iš senesnių kultūrų, kaip ir šventes, papročius ir kitus bruožus.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4545 d.
uzuot meldesis padaryk kanors gero.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4882 d.
asilo berete demotyvatorius , nu db tai sudegsi
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4888 d.
devas buvo reikalingas bezdzionems,mums reikia geros valdzios ;)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4895 d.
ai ir dar vienas dalykas. jus tikintys tikit i savo dieva, kuris man atrodo yra isgalvotas ir nera irodymu kad jis egzistuoja, bet jus vistiek tikit, nes taip jau yra priimta. bet jeigu as pradeciau garbint blemba.. koki nematoma ruzava vienaragi? nera irodymo jog ir jis neegzistuoja... susimastykit :D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4895 d.
netikint dievu galima buti geru zmogumi, manau tai svarbiausia.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4895 d.
dievas tai tas pats kas haris poteris, tik suaugusiems, biblija kaip donaldas ir kiti tik rimtesne versija :D tiesiog visiskai nelogiskas dalykas yra religija, bet yra naiviu zmoniu kurie nenori nieko suprast ir uzsidaro savo mazam pasaly kuriam viska sukure dievas ir viska dievas apsaugos! jei dievas toks gerasirdis viska gali, viska moka, tai kodel jis leido zmonem kariaut? as manau kad pats mokymas nevogti, nepaleistuvauti ir t.t. yra teisingas, bet imtis tokiu krastutiniu piremoniu ir per prievarta kvailam zmogui ikisti tai i galva yra per daug ziauru. beto si jusu religija atsirado pries 2000 metu, kazkas pamate jog galima tokiu dalyku valdyti zmones, jai manipuliuoti...
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4896 d.
Pisimistams ir atrodo ,kad dievo nėra,bentjau man noretusi ,kad būtu tai ,kad kol kas bentjau nenorom vistiek išeinu i bažnyčia karts nuo karto.
minami prieš 4906 d.
Dievas nekalba. :D
Rodyti daugiau komentarų

Naujausi demotyvatoriai

Daugiau