2011-05-25, Anonimas
Klauskite, ne ką jūsų šalis gali padaryti jums - O ką jūs galite padaryti savo šaliai
125

komentarai (51)

Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4353 d.
Dabar geriausi mūsų vakarai, ouuuh jeeeehh
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4855 d.
Kievienas zmogus ne mazai padare atidoda kiekviean diena 21% pvm dar moka uz darba + kita
Spartasaurus prieš 4862 d.
#48 perskaičiau tavo komentarą 16 kartų kol galiop supratau ką turėjai omeny xD
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4863 d.
Sovietmečiu visi turėjome daugiau laisvo laiko. Tėvai gaudavo mėnesį atostogų, o jei šeimoje kas susirgdavo, ramiausiai pasiimdavo biuletenį.
Parduotuvėse, koncertų salėse ir visur kitur nestypsodavo apsaugos darbuotojai.
Sovietmečiu buvo nemokamas gydymas ir mokslas. Visi vaikai lankė mokyklas, vasarą nemokamai galėjo atostogauti stovyklose .
Tada žmonės galėjo nuvykti pailsėti prie ežerų, upių, gamta priklausė visiems, o dabar matom užrašą – „Privati valda“.
Tuomet eiliniai darbininkai nemokamai gaudavo komunalinius butus, kolektyvinius sodus. Pensininkai laisvai pragyvendavo iš pensijos, nemokamai važinėjo į sanatorijas, gydyklas, poilsio namus.
Tačiau visuomenė turėjo daug mažiau teisių nei dabar.
Gyvenimas buvo griežtai reglamentuotas - lopšelis, vaikų darželis, mokykla, studijos, tarnyba kariuomenėje, darbas pagal paskyrimą . Galimybė pasirinkti kokį nors kitą kelią buvo minimali, visi žmonės turėjo darbą ir buvo užtikrinti savo rytojumi.
Šiandien mes to jausmo neturime. Kiekviena diena tarsi išlikimas.
Sovietmečiu visi valgė tą pačią daktarišką dešrą, pastoviai stovėjo eilėse prie mėsos, egzotinių vaisių,baldų.Vyravo tas ypatingas žodis BLATAS.
Dauguma važinėjo vienodomis mašinomis, nešiojo vienodas šukuosenas. Kaip nors išsiskirti buvo nepriimtina. Net dėl ilgų plaukų galėjo sulaikyti milicija.
Ir viena , ir kita santvarka turi savo pliusų ir minusų. Anuo metu buvo apribotas išvykimas į užsienį, prekių trūkumas. Dabar laisvoj Lietuvoj mes galime keliauti po įvairias pasaulio šalis,tačiau tam reikia turėti pinigų.
Sovietų laikais vyriausybė rūpinosi žmonėmis, o dabar mes kiekvienas turim rūpintis savimi.
Taip pat visas gamyklas elektrines pastatė Rusijos valdžia, o kas juos nugriovė? LIETUVIAI. Dar galėjo 60 metų stovėt, bet kur tau. Todėl milijoninės sumos nuplaukė.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4866 d.
sita demo parase islepinta merga, kuriai nieko netruksta ir tik gyvena is tevu kisenes...
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4867 d.
uztat uzsienyje normalu darba turint ne braskes skinant imanoma ir be paskolu isigyt busta uzsienyje ;] zn jei ne braskes skini ar siaip juodziausius darbus dirbi. tuo ir skiriasi lt nuo kt saliu, vien tik lyginat atlyginima su nekilnojamo turto kainom, o uzsienyje ir skaiciai mazesni. visada atsiranda kruie ima paskolas bet tai nesudaro daugumos, o lt db jau daugumai tenka paskola paemus busta isigyt. kitaip neimanoma.
o tu, ela, busi is nedaugelio lietuviu kurie uzsidirbs pinigus savo intelektu o ne fiziniu darbu, sekmes tau , matosi kad zn ko nori ir to sieki. ;)
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4867 d.
ela, kaip jau sakiau, Lietuvoje aš netik pavalgau, apsirengiu ir turiu kur gyvent. Veikiu dar daug įvairiausių dalykų, ir nesuprantu ko visi į tą užsienį, kaip į pažadėtąją žemę veržiasi. Dėl būsto, tai sutinku, be paskolos sunkoka būtų įsigyti, bet pažiūrėkim kaip gyvena užsieniečiai. Labai daug JAV piliečių gyvena iš pasiimtų kreditų, neduok dieve prarandą darbą ir tada jų gyvenimas griūva. Po to iššaudo tokie šeimą ir dar patys nusišauna. Airijoje irgi panaši situacija visi stambesniems pirkiniams ima paskolą, va taip ir gyvena :) Tik mes Lietuvėlėj norim namui užsidirbti pinigų per kelis metus :D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4868 d.
svours o tu nepastebejai kad visi ant taves stumia ir saiposi?:D
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4868 d.
ka cia dra galima daryt del salies kurie niekada nieko neduos, jav gal ir tinka bet nereik paimt zodziu is kito konteksto ir aplinkybiu ir dar taikyt posovietiniai saliai lietuvai.
Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 4868 d.
#38 rimtai jau geriau nereik saipytis is proto invalidu ;] negrazu!
Rodyti daugiau komentarų

Naujausi demotyvatoriai

Daugiau