2010-05-27, Eco
Religija - Kai supranti jos prasmę, tau jos nebereikia
3

komentarai (21)

Nuotraukos nėra
Anonimas prieš 5137 d.
Pamiršau, kurią dieną Dievas sutvėrė visas fosilijas?
Eco prieš 5213 d.
Neskleisk personalios informacijos apie atėjistus, jie mumis stebi ;)
anonimas prieš 5213 d.
religija skatina zmones kariauti, buti homofobikais, netoleruoti kitu rasiu/religiju ir aplamai religija ispazysta kvailiausi zmones kurie tikrai nepasizymi gera logika. daugelis ateistu yra protingi bent jau ir labiau tolerantiski
Vartotojovardas prieš 5222 d.
Religija nereikalingas dalykas..Ir be jos butu geru zmoniu kurie daro gerus darbus ir blogu zmoniu kurie daro blogus...Kad geri zmones darytu blogus darbus tam jau reikia religijos :/
Im_just_sayin prieš 5229 d.
:D Iki parašant tą post'ą man dar buvo likę geri 70 puslapių perskaityt rytojaus seminarui. Aš totaliai nesveikas, kad veliuosi į tuos religinius ginčus. Ok. Iki ryt.
OoS prieš 5229 d.
Santvarka viduramžiais vienas dalykas, ryžiaus žygiai ir mokslininkų persekiojimai - kitas. Žiūrėk kaip nenori, Bažnyčios ranka šioj vietoj akivaizdi.
Dėl tikybos mokymo niekas niekur nesikreipia ir greičiausiai nesikreips. Dėl tokio niekniekio vien savo laiką gaila aukot. O mokyklų, kur yra mokoma tik tikybos, yra ne viena ir ne dvi.
Ir abortų drauduimo nebijau. Tiesiog tai bene ryškiausias pavyzdys, kaip religijos kišimąsis gali trukdyti normalų gyvenimą. Tikrai yra daugiau pavyzdžių, gal ne tokių ryškių ir tieisoginių, kur religija paliko savo pėdsaką valstybės vykdomoje politikoje, tik nepamenu dabar. Mano nuomone, išvis Bažnyčia negali turėti jokios įtakos valstybės valdymui. Gerą frazę per simpsonus mestelėjo :) Kaip tikintieji nenorėtų, kad mokslininkai sakytų pamokslus bažnyčioj, taip ir pasauliečiai nenori religijos atstovų kišimosi :)
Žodžiu šiandien užmigsiu ant stalo, jei tuojau pat miegot nenueisiu :D Bus noras - pratęsim ryt.
Im_just_sayin prieš 5229 d.
#13 Dėl viduramžių, tai nemažai istorikų ima atsisakyti tos "tamsiųjų amžių" sąvokos. Imama pripažinti, kad tam tikri pokyčiai Europoje vyko. Kaip tik viduramžiais formavosi daugelis dabartinių Europos tautų. Jos būtent nuo viduramžių skaičiuoja savo kultūros pradžią. Keistas istorinis fenomenas - beveik identiškos feodalinės santvarkos susiformavimas paraleliu laikotarpiu Japonijoje, iš dalies rodo, kad katalikybė ir viduramžiai susiję ne tiek, kiek galvota.
#15 Nežinau prievartinio tikybos pamokų lankymo prieš tėvų valią atvejų. Jei buvo, tai tėvai būtų galėję kreiptis į teismą dėl Konstitucijos ir CK jiems suteiktų teisių pažeidimo (greičiausiai būtų laimėję). O abortų draudimo tu bijai kaip velnio. Šiek tiek užneši į kataliką. :D
OoS prieš 5229 d.
Ne apie gražulį kalbu. Dabar konkrečių faktų nepaminėsiu, nes neatsimenu. Buvo kažkokia situacija, kai dar brazius premjeru buvo. Platesniu nei LT kontekstu - abortų draudimai (Lenkijoj? Bijau sumeluot, negarantuoju). Va tau konkretus pavyzdys, kaip religija gali apkartinti žmonėms gyvenimą. Beje, ir Lietuvoj buvo minčių uždrausti abortus, ačiū lenkų rinkimų akcijai.
Kas dar kalbant apie žalą - iš esmės priverstinis tikybos mokymas kai kuriose mokyklose.
Im_just_sayin prieš 5229 d.
#6 Aš kažkaip pasigendu tos religingų politikų padarytos žalos. Prezervatyvų reikia - nusipirk. Užstaisei merginai vaiką - eikit abortą pasidaryt. Nori parodyt, jog palaikai seksualines mažumas - junkis prie Baltic Pride. Ką tas Gražulis iš tavęs atėmė?
OoS prieš 5229 d.
Gražulis ne politikas, o Klounas :D
Masių valdymas gerai, kol tai nestabdo progreso, kaip kad viduramžiais. O Bažnyčia toks jau darinys, kad jai progresas žalingas ir jo su juo kovoja.
Rodyti daugiau komentarų

Naujausi demotyvatoriai

Daugiau